Ateşi Yeniden Yakmak - Editör

KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Zaman zincirinin üç halkası: Dün, bugün ve yarın.

Dün, 20. Yüzyılın başı, Balkanlardan çekiliş, I. Cihan Harbi ve İstiklâl Mücadelesi...

Bugün zaman zincirinin en zayıf halkası, 2018 Türkiye'si…

Yarın, dünün bugünle izdivacı, kocaman bir belirsizlik…

Dünü unutmak, dünde yaşananları bugün yeniden yaşamaktır. Dünden ders çıkarmamak yarına endişeyle yürümektir. Bir başka deyişle “tarihinden feragat etmiş bir millet, istikbalinden de feragat etmiş demektir.”

Bu roman sizi bir zaman tünelinin içinde bir yolculuğa çıkartıp bugünden düne; dünden bugüne ve yarına taşıyacak. İstikbale doğru giderken 1900’lerin Türkiye’sini ülkücü bir yazar Ömer Seyfettin’in yaşadıklarında ve yazdıklarında bulacak; uykudan uyandırılıp yeni bir devlet kuran Türk milletinin çok kısa bir zaman sonra yeniden nasıl uyuduğunu ve uyutulduğunu göreceksiniz. Sonra dönüp Dr. İlhan’la, Devrimci Ablanın ümitlerini, heyecanlarını alıp götüren 1980’lerin öncesini ve sonrasını sorgulayan hayat hikâyeleriyle tanışacak ve yeni bir din yaratmak peşinde olan cemaatlerin memleketi sürükledikleri çıkmaz sokakları fark ederek yeniden bir “çoban ateşi” yakmaya ant içeceksiniz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yazarın Biyografisi

Mehmet Hayati ÖZKAYA

Mehmet Hayati ÖZKAYA, 1959’da Van’da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Adana’da, yükseköğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1982 yılından itibaren çeşitli liselerde edebiyat öğretmeni ve idareci olarak çalıştı. 1993-1995 yıllarında İtalya’nın Trieste şehrinde Yabancı Diller Enstitüsü’nde Türkçe okutmanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Özkaya’nın Kıssa-i Aşk, P.K 546- İdealist Bir Neslin Hikâyesi- ve Ateşi Yeniden Yakmak adlı kitapları vardır.

An itibariyle ziyaretci sayısı:

106 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi